Dzień dobry. Dzisiejsze zajęcia były niezwykle intensywne, ale dzieci jak zwykle dały radę, pozostały skupione i aktywne.
Zaczęliśmy od opowiadania "Zazdrosna Klara" oraz pytań do tekstu str. 68. Z zeszytu ćwiczeń zrobiliśmy ćw.1,3,4 str. 64,65, 7,8 str. 66,67.
Następnie rozmawialiśmy o Św. Mikołaju, jego dobrych uczynkach i o prezentach, które niekoniecznie trzeba kupować w sklepie.
Następnie dzieci wykonały vouchery, w których zaproponowały rodzicom swoje usługi w różnych dziedzinach. Jedni wpisali pomoc młodszemu rodzeństwu w lekcja a inni grabienie opadłych liści w ogrodzie. Pomysły były różne a celem jest zbiórka pieniędzy dla Fundacji Kraina Zwierząt. Po otrzymaniu vouchera prosimy o dowolne wpłaty na konto fundacji oraz egzekwowanie wykonania zadzania przez dzieci. :) Proszę również o przesłanie zdjęcia vouchera, który umieszczę na stronie fb szkoły, a nastepnie komentarz np. wpłaciłam :) Bardzo dziękujemy za przyłączenie się do akcji i pomoc zwierzakom.
W razie pytań proszę do mnie pisać lub dzwonić 07751971409
Jakiekolwiek zdjęcia,o które przesyłanie proszę, proszę przesyłać na WhatsApp, messenger szkoły, mmsem lub mailem ( ssjikp@gmail.com lub marta.gancarek0@gmail.com)
Bez Państwa pomocy dzieci nie sa w stanie przesłać mi zdjęć np. prac, które wykonały, więc bardzo proszę o współpracę.
Dziękuję i pozdrawiam
Marta Gancarek